Dierenarts Antwerpen

Dierenarts Antwerpen

Ben je onlangs eigenaar geworden van een huisdier en op zoek naar een dierenarts in Antwerpen? Of ben je op zoek naar een andere dierenarts in Antwerpen? Op Dierenkliniek-Dierenarts vind je de dierenarts bij jou in de buurt. Een huisdier is onderdeel van het gezin. Ze zorgen voor gezelligheid en brengen rust en vertrouwen met zich mee. Zij verdienen evenveel zorg net als wijzelf. Daar hoort ook een doktersbezoek bij: een jaarlijkse gezondheidscheck, inenting of de zorg als jouw huisdier ziek of gewond is. Neem dan contact op met een dierenarts in Antwerpen via deze website, zij verlenen uitstekende diergeneeskundige zorg.

Wat doet een dierenarts?

Een dierenarts onderzoekt en behandelt zieke of gewonde dieren, maar verleent ook preventieve zorg aan dieren. Enkele dierenartsen zijn uitsluitend of voornamelijk gespecialiseerd in gezelschapsdieren. Gezelschapsdieren zijn onder andere honden, katten, vogels, konijnen en hamsters. Andere dierenartsen zijn daarentegen gespecialiseerd in paarden en/of landbouwhuisdieren, zoals koeien, schapen, varkens en kippen. Om de juiste diagnose te stellen kan een dierenarts specifieke diagnostische onderzoeken uitvoeren. Bijvoorbeeld het maken van röntgenfoto's en het uitvoeren van bloedonderzoeken. Vervolgens interpreteert hij/zij de uitslagen om de aard en/of oorzaak van de ziekte, afwijkingen of verwonderingen vast te stellen. Wanneer de diagnose is vastgesteld, maakt de dierenarts een behandelplan op voor jouw dier. Ook voert een dierenarts veel chirurgische ingrepen zelf uit. Zij hebben uitgebreide mogelijkheden om de dieren onder narcose te brengen, zodat operaties vakkundig en succesvol kunnen worden uitgevoerd. Tevens voeren dierenartsen ook jaarlijkse gezondheidschecks uit, chippen zij jouw huisdier, dienen zij vaccinaties toe en kunnen zij ontwormings- en vlooienmiddelen voorschrijven voor jouw huisdier. Vaak adviseert de dierenarts je ook over de voedingspatronen en algemene verzorging die jouw huisdier helpen gezond te blijven. 

Hoe kies ik de beste dierenarts?

Ieder dier verdient de beste zorg. Op deze website van Dierenarts-Dierenkliniek vind je dierenartsen in Antwerpen, maar elders in België. Dierenartsenpraktijken kunnen niet alleen in prijs sterk van elkaar verschillen, maar ook in de aanpak en expertises. Iedere dierenkliniek predikt de hoogste kwaliteit en de beste zorg voor jouw huisdier. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een goede dierenarts? En waar je met een gerust hart jouw huisdier kan laten. Baseer jouw keuze op:

 • Frisse uitstraling van de praktijk
 • De opnamefaciliteiten
 • Het apparatuur
 • Nascholing van de dierenarts en dierenassistenten
 • De bereikbaarheid: telefonische bereikbaar en geschikte openingstijden
 • Spreekuur of afspraak (geen lange wachttijden)
 • Spoedgevallen in de avond en weekend
 • Dierenarts aan huis service
 • Diervriendelijk voor jouw huisdier
 • Empathisch, klantvriendelijk en laagdrempelig
 • Vooraf communiceren over de prijzen
 • Adviezen op het gebied van diagnostiek, therapie en voeding
 • Goede follow-up na operatie of behandeling
 • Snelle bestelling van medicatie en voeding
 • Uitgebreide documentatie van alle onderzoeken
 • Expertises

Dierenarts aan huis in Antwerpen

Ervaar het gemak van een dierenarts aan huis. Enkele dierenartsen in Antwerpen komen eventueel bij jou aan huis voor de behandeling van uw huisdier. Een dierenarts aan huis bespaart uw huisdier een hoop stress: geen spannende rit naar de dierenarts, reismandjes, wachtkamers of een vreemde spannende omgeving. Het onderzoek en de behandeling vinden rustig plaats in de vertrouwde omgeving van jouw huisdier. Ideaal voor baasje en huisdier!

Op de website van Dierenarts-dierenkliniek vind je de dierenarts bij jou in de buurt. Je vindt bij ons ook dierenklinieken en dierenartsen in Schoten, Deurne, Oostende, Mechelen, Aalst, Gent en Turnhout. In onze blogs kun je veel informatie vinden over honden, katten, maar ook andere huisdieren zoals konijnen, knaagdieren, vogels of paarden.