Blog artikelen

Kat

Help, mijn kat niest veel

21 november 2023
Je kat niest veel, heeft diarree, braakt veel, of vertoont afwijkend gedrag. In de meeste gevallen is het noodzakelijk dan snel naar de dierenarts te gaan, maar niet altijd. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: “Mijn kat niest veel, wanneer ga je naar de dierenarts?”. We bekijken de verschillende mogelijke oorzaken en bijbehorend gedrag van verschillende aandoeningen.

Welk huisdier kies je voor je kind?

01 november 2023
Bijna alle kinderen zijn van nature gek op dieren. Alles wat beweegt en geluid maakt, spreekt tot de verbeelding. Huisdieren dragen ook bij aan de ontwikkeling van je kind: het houden van huisdieren versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel en zelfvertrouwen, versterkt het empathisch vermogen en de emotionele intelligentie. Wil je ook graag een dier aan je gezin toevoegen en weten welk huisdier geschikt is voor jouw kind? Je leest er alles over in dit artikel.
Vis

Hoe oud wordt een goudvis?

16 oktober 2023
Ben je van plan een goudvis als huisdier aan te schaffen? Dan wil je van tevoren natuurlijk alles weten over de beste verzorging en voeding voor je nieuwe vis. Ook is het belangrijk van tevoren te weten wat de gemiddelde levensverwachting is van goudvissen en of er verschil zit tussen een goudvis in een vijver of in een kom. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: “Hoe oud wordt een goudvis” en vertellen we je meer over een goede verzorging.

De ziekte van Weil bij de hond

27 september 2023
Je zorgt natuurlijk zo goed mogelijk voor je hond en neemt hem regelmatig mee naar de dierenarts voor de jaarlijkse check-up. Maar net als mensen, kunnen onze huisdieren ook ziek worden. Sommige ziekten zijn zelfs ook besmettelijk voor mensen. Een van de ziekten die je hond op jou kan overdragen heet de ziekte van Weil. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de ziekte van Weil bij de hond.

Hoe vaak moet je een hond trimmen?

07 september 2023
Een hondenvacht hou je het liefst in topconditie. Daar heeft niet alleen jouw hond profijt van, maar jij ook. Door regelmatig een bezoek aan een professionele hondentrimsalon te brengen, blijft de vacht van je hond goed verzorgd en heb je een stuk minder last van rondvliegende haren in huis. Voor dit artikel zochten we uit hoe vaak je een hond moet laten trimmen.
Kat

Hoe kun je oormijt bij de kat behandelen?

14 augustus 2023
Heb je ook een kat als huisdier? Dan let je natuurlijk goed op de gezondheid van je lieve kat. Ondanks preventieve inentingen, gezonde voeding en dagelijks vers water, kan het toch gebeuren dat je kat last krijgt van parasieten. Vlooien, teken, wormen en oormijten zijn namelijk de meest voorkomende beestjes bij honden en katten. Op zich niet ernstig, maar je moet ze wel bestrijden. In dit artikel bekijken we specifiek hoe je oormijt bij je kat kunt behandelen.