Blog artikelen

Vis

Hoe slapen vissen eigenlijk?

06 mei 2024
Heb je thuis een aquarium? Dan zie je daar vast veel beweging in. Een vis zie je eigenlijk nooit echt slapen. Maar toch slapen vissen ook. Het slaapgedrag van vissen ziet er alleen iets anders uit dan het slaapgedrag van zoogdieren. Wanneer je weet hoe dit gedrag eruit ziet, zul je het de volgende keer ook kunnen herkennen. Hoe slapen vissen? Je leest er alles over in deze blog.

Wanneer laat je je hond steriliseren?

17 april 2024
Heb je thuis een hond? Dan heb je er vast al eens aan gedacht om je hond te laten steriliseren. Sommige mensen twijfelen vanwege indianenverhalen zoals: de hond moet eerst een nestje hebben gehad of de hond krijgt een slechte conditie na sterilisatie. Toch brengt sterilisatie van honden een hoop medische voordelen met zich mee. In deze blog vertellen we je daar alles over en bekijken we wanneer je de hond het beste kunt steriliseren.

Wat eet een hamster?

25 maart 2024
Wist je dat er wereldwijd tot wel 20 verschillende hamstersoorten bestaan? Ze leven in het wild nog mondjesmaat in Europa, maar ook in Rusland en Azië komen hamsters voor. Met zulke uiteenlopende leefgebieden, zou je denken dat de voeding van hamsters ook afhangt van het land van herkomst. Toch is dit niet het geval. In deze blog geven we antwoord op de vraag: “Wat eet een hamster?”

Welk geluid maakt een egel?

29 februari 2024
Overkomt het jou ook weleens dat je buiten in de tuin vreemde geluiden hoort? Je bent niet de enige. In en om de tuin leven heel veel dieren. Vooral in gebieden buiten de stad kom je niet alleen vogels en insecten tegen, maar ook konijnen en egels. Zo kan het zomaar gebeuren dat je een egel geluid hoort, maar niet weet dat dit een egel is. Het geluid dat de egel produceert, hangt af van de leeftijd en situatie. In deze blog geven we antwoord op de vraag: “Welk geluid maakt een egel?”

Welk vogelhuisje is geschikt voor welke vogel?

06 februari 2024
Beschik je over een tuin, balkon of dakterras? Dan is het wel zo leuk om daar te kunnen genieten van de vogels rond je huis. Door het plaatsen van vogelhuisjes trek je vogels aan naar je buitenruimte. Maar elke vogel maakt het liefst gebruik van een huisje dat bij hem past. In dit artikel vertellen we je welk vogelhuisje geschikt is voor welke vogel.

Hoe oud wordt een papegaai?

11 januari 2024
Wereldwijd komen er zo’n 350 papegaaiensoorten voor. Papegaaien zijn populaire vogels vanwege hun mooi gekleurde veren en hoge intelligentievermogen. Het zijn dan ook geliefde vogels om als huisdier te houden. In België komen vooral de roodstaart papegaai en amazone papegaai veel tegen. Papegaaien kunnen heel oud worden, dat is wel iets om rekening mee te houden voordat je er aan begint. Hoe oud wordt een papegaai gemiddeld? Je leest er hier alles over.