Hoe vaak moet je een hond trimmen?

07 september 2023 · door Tara

Een hondenvacht hou je het liefst in topconditie. Daar heeft niet alleen jouw hond profijt van, maar jij ook. Door regelmatig een bezoek aan een professionele hondentrimsalon te brengen, blijft de vacht van je hond goed verzorgd en heb je een stuk minder last van rondvliegende haren in huis. Voor dit artikel zochten we uit hoe vaak je een hond moet laten trimmen.

Hoe vaak je hond laten trimmen?

Wanneer je jouw hond laat trimmen, hangt af van het soort vacht van je hond. In principe zijn er vier verschillende vachtsoorten: langharig, halflang, ruw haar en kort haar. Deze vachtsoorten kun je weer onderverdelen in het soort haar, bijvoorbeeld krullend of glad. Langharige honden kunnen elke 1,5 maanden tot elke 3 maanden geknipt worden. De vacht van honden met halflang haar wordt uitgedund. Dit doe je het beste elke 3 maanden. Ruwharige honden worden geplukt, waarbij de bovenste laag haren verwijderd wordt. Dit laat je elke 3 tot 6 maanden doen. Een kortharige hond trimmen kan met 2 keer per jaar al voldoende zijn.

Verschillende soorten trimsalons

Om je hond te laten trimmen kun je naar een trimsalon op een vaste locatie gaan of gebruikmaken van een mobiele hondentrimsalon. Een mobiele trimsalon werkt met een wagen die voorzien is van alle benodigde apparatuur. Tenslotte kun je ook kiezen voor een hondentrimsalon aan huis, waarbij de hondentrimmer alles meebrengt naar je eigen woning. We zetten een aantal hondentrimsalons op locatie voor je op een rij:

  • Hondentrimsalon Brugge: Hondentrimsalon De Trimhoek is een bekende speler op het gebied van hondentrimmer. Al meer dan tien jaar lang zijn honden van elk ras hier welkom om vakkundig getrimd te worden door zaakvoerster Annelies Rosseel. Er zijn dan ook wachttijden van gemiddeld drie weken, dus tijdig een afspraak maken valt aan te raden.
  • Hondentrimsalon Blankenberge: Bij Laurie & Tommy, kun je ook terecht wanneer je hond al vachtproblemen heeft. Je ontvangt tips en deskundige adviezen hoe de vacht weer gezond te krijgen en je hond kan rekenen op een liefdevolle en professionele behandeling.
  • Hondentrimsalon Roeselare: Bij Sam’s Trimhouse kan jouw hond een ware spa sessie verwachten, inclusief verwennend haarmasker waarmee de vacht haar mooie glans weer terugkrijgt. Met de speciale ophaalservice, wordt de hond thuis opgehaald en weer keurig getrimd thuisgebracht.
  • Hondentrimsalon Kortrijk: Trimsalon Ter Ghellinck is een trimsalon voor kleine en middelgrote honden. Naast een deskundige trim sessie, kun je bij deze trimsalon ook zelf langsgaan voor een workshop honden borstelen of een puppygewenning.

Om een hond te laten trimmen variëren de prijzen tussen de € 50,- tot € 85,- euro per sessie. De uiteindelijke prijs hangt af van de staat van de vacht, het gedrag van de hond en het soort hond. Een grotere hond is duurder dan een kleine hond.

Voordelen van een trimsalon

Een hondentrimmer is gediplomeerd en heeft hierdoor kennis over verschillende hondenvachten. Zelf je hond trimmen kun je proberen, maar hiermee kun je ook schade berokkenen aan de vacht, zonder dat je het beseft. Bovendien zal een professional ook netjes de poten van je hond trimmen, de oren nakijken en de haren rondom de oogjes meenemen. Eventuele vachtafwijkingen en parasieten worden meteen opgemerkt en kunnen zo tijdig worden verholpen.

Wil je meer informatie over de werkzaamheden van een hondentrimmer? Neem dan eens contact op met een specialist die je kunt vinden via de listings op deze website.

Hond